Kategorier
Okategoriserade

Studieresa till Skärgårdshavets biosfärområde

Nämdö Green Archipelago har nöjet att bjuda intresserade från Nämdöskärgården på en subventionerad studieresa till Skärgårdshavets biosfärområde i Åbolands skärgård.

Skärgårdshavets biosfärområde har funnits sedan 1994 och har värdefulla erfarenheter, som vi vill ta del av. Dels få höra hur ett biosfärområde i en liknande skärgård som vår fungerar, dels som en del av arbetet med en förstudie för ett biosfärområde i Nämdöskärgården.

Resan är planerad så att vi har möjlighet att delta som observatörer på biosfärområdets årliga vinterträff. Årets tema för vinterträffen är ”Naturens mångfald i skärgården”, som kan koppla an till vårt lokala arbete med slåtterängar, pollineringsåtgärder och allt annat vi gör inom projektet Cirkulärt biosfärområde i skärgården.

Preliminärt program:

1 mars         Avresa med nattfärja Stockholm-Åbo

2 mars         Studiebesök i Skärgårdshavets biosfärområde med fokus på verksamhet och organisation, inklusive samarbete med nationalparken. Besök hos Pargas kommun och biosfärkontoret i Korpoström. (www.biosfar.fi)

Bussresa till Kasnäs

Övernattning i Kasnäs.

3 mars         Deltagande i biosfärområdets vinterträff på Kasnäs hotell 9–15. Tema: Naturens mångfald i skärgården

Sightseeing Kasnäs.

Buss till Åbo för återresa.

Nattfärja till Stockholm

4 mars         Ankomst till Stockholm

Studieresan är beräknad för 15–20 deltagare. Beroende på det slutliga antalet tar NGA ut en avgift på maximalt 1000 kronor per deltagare för resa och boende. Deltagare betalar sin egen mat under resan.

Anmälan till: info@greenarchipelago.se

Platser fördelas enligt principen ”först till kvarn”. Om det blir fler än 20 anmälda, upprättas kölista med tanke på eventuella återbud.

Sista anmälningsdag 20 februari 2023, välkommen med din anmälan!